YKKY

Ymmerstan koti- ja kouluyhdistys

MYYTÄVÄNÄ TEATTERILIPPUJA

on 25.11.2013

Nyt saatavilla lippuja Ryhmäteatterin kevään kantaesityksiin:
1) Kari Heiskasen SORMET HUNAJAPURKISSA, esitys lauantaina 1.2. kello 19.00 Pengerkadulla.

Ja

2) Kati Kaartisen kirjoittama ja Johanna Freundlichin ohjaama

NÄTTI TYTTÖ, VÄHÄN PEHMEE perjantaina 28.2. Helsinginkadulla kello 19.00.

 
Lippujen hinta 29€ /kappale.

TOIMI NÄIN:
1) LIPPUVARAUKET osoitteeseen: ykky@ymmerstankoulu.fi
Ilmoita oma nimesi, ja lippujen määrät näytelmittäin,
HUOM: mainitse selkästi näytelmän nimi ja lippu määrä, esim. Sormet hunajapurkissa 2 kpl, Nättityttö 4kpl.
2) MAKSA liput 10.12. mennessä Ykkyn tilille:  FI72 1378 3000 2109 36
Kirjoita maksun viestikenttään nimesi ja lippujen määrät näytelmittäin.
3) NOUDA liput Ykkyn joulujuhlabuffetista 14.12.
Ostamalla liput YKKYn kautta tuet, oppilaiden hyväksi tehtävää työtä.

* * * * *

Venla- ja Lea-palkittu Kati Kaartinen

NÄTTI TYTTÖ, VÄHÄN PEHMEE

Ryhmäteatterille kirjoitettu kertomus kolmen sukupolven naisista. Vanhin nainen (Kaija Pakarinen) yrittää luoda perinteitä, keskimmäinen (Minna Suuronen) etsii olemassaolon ydintä terapiasta ja nuorin (Emilia Sinisalo) haluaa elää monena ja ilmestyykin kotiin milloin Sherlock Holmesina, milloin Prinsessa Leiana. Uteliaana peilinä näille kipinöiville naisille toimii monikasvoinen mies (Robin Svartström).

Tuloksena on originelli kertomus ihmisenä olemisesta, välillä aallon pohjalla, välillä sen harjalla.  Johanna Freundlich ohjaama näytelmä on hengeltään eksistentialistinen komedia. Tarinan alla virtaa myytti Suomi-neidon vahvuudesta. Kovuus ja pehmeys kilpailevat samassa ihmisessä.

 

* * * * *

Kari Heiskanen

SORMET HUNAJAPURKISSA

Kun Kauko (Juha Kukkonen) ja Eeva (Sanna-Kaisa Palo) vuosien kuluttua sattumalta tapaavat, rakkaus leimahtaa uudelleen ja Kauko kutsuu Eevan luokseen päivälliselle.

He palaavat yhdessä elettyyn, pohtivat nykyisyyttään ja ennen kuin tulevaisuus alkaa asettaa ehtojaan, Kauko turvautuu valheeseen joka sekä sitoo hänet Eevaan että vaatii irtautumaan hänestä.

Eeva, jolla on poikkeuksellinen kyky valaista ihmisen sisintä, alkaa purkaa valhetta säie säikeeltä. Sen myötä nämä kaksi toisiinsa sidottua rakkauden etsijää joutuvat paljastamaan elämästään asioita, jotka lopulta voisivat olla perusta jollekin uudelle ja kestävämmälle.

Mutta sitten vastustajaksi ilmaantuu suurin kaikista, kuolema, joka kääntää kummankin katseet erääseen joka on molempien rakkauden kohde. He alkavat salaa kirjoittaa hänelle kirjaa, jonka nimi on Pelastus. Ehtivätkö Kauko ja Eeva saada työnsä valmiiksi, kenen elämästä kirja kertoo, kenen on määrä pelastua, ja miten…

Näytelmä törmäyttää kaksi ihmistä toisiinsa hiukkaskiihdyttimen voimalla niin että inhimillinen muuttuu kohtalokkaaksi, kauhistuttava lohdulliseksi ja vakavasti otettava koomiseksi.


Comments are closed.